Academia de Pictura “Stati Art”

[X]

O expoziție a studenţilor de la Academia de Pictură a fost vernisată la Ambasada Ungariei

O expoziţie de grup a şase studenţi de la Academia de Pictură „Stati Art” a fost vernisată astăzi la Galeria de Artă a Ambasadei Ungariei la Chişinău.

Expoziţia cuprinde 25 de lucrări ale tinerilor artişti plastici: Victor Teslaru, Carolina Leagul, Alexandr Untilov, Cristina Dragoi, Maxim Malearciuc şi Maxim Romaniuc.

Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi, a menţionat că acesta este vernisajul cu care se va încheia cel de-al treilea an expoziţional la Galeria de Artă a ambasadei.

Potrivit oficialului maghiar, timp de trei ani aici au avut loc peste 30 de expoziţii de pictură, grafică, sculptură, diverse ca formă, stil şi idee, iar altele două, ale artiştilor de la Chişinău, au fost organizate în Ungaria.

„Galeria a devenit nu doar o sală, ci şi o posibilitate de a întruni diplomaţi, artişti plastici, oameni de afaceri, politicieni, care le dă pictorilor un mesaj foarte clar – interesul faţă de artă persistă. Vernisajul de astăzi se încadrează perfect în concepţia Galeriei de Artă a Ambasadei - de a oferi spaţiu expoziţional artiştilor plastici, indiferent de stilul în care creează, naţionalitate, vîrstă și experienţă", a subliniat Mátyás Szilágyi.

Expoziția va fi deschisă pînă la finele acestui an.